Project Description

Tips om je goede voornemens vol te houden

De jaarwisseling is altijd een mooi moment om weer even stil te staan bij hoe het gaat en of er dingen zijn die je anders wilt gaan doen. Helaas houden de meeste mensen hun goede voornemens niet lang vol en zijn ze vaak al opgegeven voor de 3e maandag van januari (Blue Monday).

Daarom hierbij mijn tips:

Maak je voornemen SMART. Oftewel, maak het specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

Schrijf voor jezelf op WAT precies je doel is en wanneer je het behaald wilt hebben.

Schrijf ook op WAAROM je dit graag wilt behalen. Maak ook dit zo specifiek mogelijk door steeds verder in te gaan op je ‘waarom’.

Veranderen is niet makkelijk, sterker nog, het is heel lastig. Een gewoonte veranderen naar een andere gewoonte kost tijd, focus, doorzettingsvermogen en energie. Maar als je reden genoeg hebt, dan kan je gewoontes veranderen. Hét sleutelwoord is dus de WAAROM, alleen dan hou je het vol.

Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn:

• Voor je gezondheid
• Omdat je dan meer energie hebt
• Omdat je je lichaam dan mooier vindt
• Omdat je een wedstijd hebt
• Om (je oude) kleding te dragen die je mooi vindt
• Omdat je een operatie wilt voorkomen

Maar om je nieuwe, gezondere leefstijl vol te houden, moet je de ‘waarom’ nog specifieker maken, hoe duidelijker, hoe beter.

Bijvoorbeeld:

• Ik wil gezonder leven voor mijn gezondheid, om Diabetis type 2 te voorkomen met de daarbij horende medicatie. Of om het risico op hart- en vaatziektes te verkleinen.

• Ik wil gezonder leven omdat ik dan meer energie heb, zodat ik met mijn kinderen tikkertje, met het springtouw of in de speeltuin kan spelen.

• Ik wil gezonder leven en afvallen omdat ik mijn lichaam dan mooier vind en daardoor groeit mijn zelfvertrouwen. Ik voel mij dan beter om mensen aan te spreken. Of ik voel mij dan zelfverzekerder wanneer ik met mijn partner in bed lig.

Je kan zelfs nog een stapje verder gaan, door op te schrijven wat vervolgens weer de gevolgen zijn, zoals dat je kans hebt om langer te leven, als de reden gezondheid was. Of dat de band met je kinderen verbeterd als je met hen kan spelen. Of dat je relatie beter kan worden, wanneer jij je zelfverzekerd en sexyer voelt en dat effect heeft op je hormonen die onder andere je libido beïnvloeden.

‘A goal without a plan is just a wish’

Maak een duidelijk plan. Hoe ga je je doel halen? Wat heb je ervoor nodig? Gaat het bijvoorbeeld om gezond eten? Zoek recepten op en plan in wanneer je gaat koken.

Evalueer elke dag hoe het gaat. Ben je nog goed bezig of dwaal je af?

Licht mensen in, zodat ze je kunnen steunen en een stok achter de deur kunnen zijn. Nog leuker is een successbuddy die hetzelfde doel heeft!

Zorg voor de juiste kennis. Het gaat niet opschieten als je heel erg je best doet, maar het niet werkt.

Er is een hoop verwarring over wat nou precies gezond eten is. Er bestaan tegenwoordig zoveel diëten! Wat is nou waar? En wat zijn de juiste verhoudingen? Hoe maak je het lekker en leuk voor jezelf?

Wat zijn je valkuilen en hoe kan je die voorkomen?

Als je het voornemen hebt om drie keer per week te bewegen en je merkt geen verschil, dan verlies je je motivatie. Je geeft het op, omdat het toch geen nut lijkt te hebben. Of wanneer je je voorneemt om geen suiker meer te eten, maar je lichaam schreeuwt erom, dan is de kans groot dat je je uiteindelijk toch weer vergrijpt aan die chocoladereep. Of je bent gezonder aan het eten, maar blijft je vermoeid voelen, omdat je tekorten hebt waar je supplementen voor nodig hebt. Of je neemt wel supplementen, maar niet de juiste!

Allemaal zo zonde voor je energie (en geld)!

Veel vrouwen doen de Vegan Detox of Sportvasten kuur om hun doelen te halen. Daarmee heb je namelijk mij als coach, dus een extra steuntje in de rug, de juiste kennis en een plan waarmee je precies weet hoe je je doel gaat halen. In beide kuren is het de combinatie van voeding, bewegen, supplementen en lifestyle die het zo sterk maken. Alles heeft namelijk invloed op elkaar en versterkt elkaar. Het zijn 10 dagen waarin je een echte reset maakt. De negatieve spiraal wordt omgedraaid naar het positieve, waardoor het makkelijk vol te houden is en je super gemotiveerd bent om de gezonde richtlijnen aan te houden.

De juiste voeding en eetmomenten op een dag zorgen ervoor dat je je zo goed mogelijk voelt en je voldaan bent. De gerechten zijn lekker en voedend, waardoor je geniet van het eten en je je energiek voelt. Wanneer je door de hoogwaardige supplementen van Fittergy tekorten aanvult, kunnen processen in het lichaam beter verlopen. Ze zorgen ook voor een betere werking van de lever en darmen en door het ontgiften voel je dat je meer energie krijgt. Je verliest vetcellen, wat je o.a. merkt aan je buik, omdat het ongezonde vet rondom je organen vermindert. Door het bewegen maak je feel-good stofjes aan zoals serotonine, endorfine en dopamine. Het sporten zorgt voor de aanmaak van nieuwe mitochondriën (energiefabriekjes in je cellen) en het verbeteren van je conditie. Doordat je er 10 dagen helemaal voor gaat, kom je in het ritme en merk je hoe fijn het is om goed voor jezelf te zorgen, regelmatig naar buiten te gaan om te bewegen en gezonde voeding te nemen die je lichaam voedt.

Wil jij er dit jaar ook helemaal voor gaan? Stuur dan een mailtje naar info@li-ann.nl en dan help ik je erbij!

Liefs,

Li-Ann

www.Li-Ann.nl