Project Description

De voordelen van maca

Maca is een wortel die oorspronkelijk uit Peru komt. Het groeit daar hoog in het Andesgebergte, een prachtig gebied waar ik in 2015 zelf ben geweest tijdens een reis door Peru met mijn vader. De locale bevolking eet Maca al duizenden jaren en nemen het tegen diverse klachten als geneeskrachtig kruid. Zo wordt het bijvoorbeeld ingezet bij overgangs- en menstruele klachten. Het wordt dan ook wel Peruaanse Ginseng genoemd.

Toen in het westen bekend werd dat Maca een positief effect zou hebben op de vruchtbaarheid en het libido, werd het enorm populair! Het werd bekroond tot superfood en wordt nu door velen genomen als supplement of als poedervorm in diverse gerechten of drankjes.

Maca heeft een nootachtige smaak, waar ikzelf wel van hou. Toch vind ik een supplement makkelijker om dagelijks te nemen wanneer ik er behoefte aan heb.

7 weetjes over maca:

  • Maca is een adaptogeen, dat houdt in dat het helpt om de (hormoon)balans te herstellen. Wanneer je behoefte hebt aan rust zal het je dat geven of het geeft je juist energie als daar behoefte aan is.
  • Maca zou kunnen helpen bij PMS klachten zoals stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, gevoelige borsten, hoofdpijn, opgeblazen gevoel, vocht vasthouden en sombere stemming
  • Veel vrouwen nemen Maca tegen overgangsklachten zoals depressie, laag libido, opvliegers, nachtzweten, slecht slapen en vaginale droogheid.

  • Door de adaptogene werking zou Maca kunnen helpen om beter met stress om te gaan
  • Maca is heel voedzaam en is rijk aan vitamines en vooral mineralen. Ook zitten er redelijk wat aminozuren in.
  • Maca wordt ook wel de natuurlijke viagra genoemd en zou het libido kunnen verhogen. Zowel bij mannen als bij vrouwen.
  • Het zou de vruchtbaarheid van mannen verbeteren, dus wil je zwanger worden, dan kan je je partner Maca geven 😉

Supplement

Kijk hier als je maca als supplement wilt kopen.

Je kan daarbij gebruik maken van kortingscode: ‘liann10’

Heel veel liefs,

Li-Ann

www.Li-Ann.nl