Project Description

Rode bieten smoothie

 

Bieten zijn super gezond, ware superfoods! Vaak kopen we superfoods die vanuit alle hoeken van de wereld onze kant op moeten worden gevlogen, maar bieten zijn de superfoods die in ons eigen land groeien. Ze zijn goedkoop en lang houdbaar, wat beide prettig is. Ik heb zelf altijd een paar pakjes biologische voorgekookte bietjes in huis liggen die makkelijk te gebruiken zijn voor bijvoorbeeld een smoothie.

 

Voordelen bieten

  • De rode kleur verraadt de hoeveelheid krachtige antioxidanten die onze cellen beschermen en ontstekingsremmend werken. Door de grote hoeveelheid antioxidanten beschermen ze de cellen tegen schadelijke vrije radicalen en daardoor ook tegen kanker.
  • Ze zitten vol vitamines en mineralen zoals vitamine A, B en C, magnesium, foliumzuur, kalium, koper, ijzer en mangaan.
  • Ze zitten vol vezels die erg goed zijn voor je darmen. Die vezels zijn de voeding van de goede darmbacteriën, dus daarmee hou je je darmflora gezond.
  • Bieten bevatten veel nitraat, wat in verband wordt gebracht met een lagere bloeddruk.
  • Ze verbeteren de doorbloeding van de hersenen en beschermen tegen hart- en vaatziekten.
  • Ze bevorderen fase twee van ontgiften doordat gifstoffen omgevormd worden tot in water oplosbare stoffen die vervolgens uit het lichaam afgevoerd kunnen worden.
  • Ze verlagen de bloeddruk door de hoeveelheid nitraat. Ze kunnen ook helpen het cholesterol te verlagen.
  • Bieten kunnen helpen om insulinegevoeligheid te verhogen en zijn daarom goed om te nuttigen voor mensen met diabetes.

 

Nou redenen genoeg om ze vaak te gebruiken in een smoothie!

 

 

Ingrediënten

(Voor 2 grote glazen)

250 gram voorgekookte rode bieten

100 gram wortels

4 dadels

1 banaan

Handje frambozen

Chiazaad

1 tl Gember poeder of een stuk verse gember

1 tl kaneel

330 ml water

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en blend het geheel tot een egale smoothie.

Wil je minder pittig, voeg dan minder gember toe. Wil je hem zoeter, dan kan je honing of ahornsiroop toevoegen.

Eet smakelijk!

Liefs,

Li-Ann

www.kuzala.nl

www.stateofmindnetwork.com