Project Description

Kurkuma smoothie

Ik hou van smoothies! Ik drink ze als ontbijt of tussendoortje. Deze smoothie is lekker fris en een ware boost voor je immuunsysteem. Vooral de kurkuma maakt dit drankje tot een gezonde boost. Curcumine is de actieve stof met vele voordelen en het werkt vooral goed in combinatie met peper en vet.

Kurkuma:

  • Bevat veel vitamines: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en K.
  • Ook zitten er veel mineralen in zoals magnesium, calcium, zink, ijzer, en kalium.
  • Werkt ontgiftend en ontstekingsremmend.
  • Vol antioxidanten die je cellen beschermen.
  • Vermindert hart- en vaatziekten.
  • Goed voor je brein: kan geheugen en concentratie helpen verbeteren.
  • Het bevordert de spijsvertering.

Ingrediënten

(Voor 2 grote glazen)

• 200 gram wortel

• 1 perzik

• 1 (biologische) banaan met draden eraan, die zijn namelijk erg voedzaam.

• 400 ml plantaardige melk (ik ben zelf gek op havermelk)

• Halve tl kurkuma

• 1 tl gemberpoeder of verse gember (als je minder pittig wilt, kan je de helft doen)

• Snufje peper

Doe de ingrediënten in de blender. Zet de blender aan en wacht tot het een mooie gladde massa is. Schenk vervolgens de inhoud in een groot glas.

Kurkuma wordt 20x beter opgenomen wanneer je het met peper en vetten combineert. Voor het beste effect eet je daarom wat nootjes bij deze smoothie of doe je er een scheutje olijfolie of wat chiazaden bij.

Proost! En tag mij vooral als je het hebt gemaakt en post op social media 🙂 Ik vind dat super leuk om te zien!

Vanuit liefde,

Li-Ann

www.kuzala.nl

www.stateofmindnetwork.com