Project Description

Gezonde granola maken

Oh granola, zo lekker! Ik eet het heel graag over mijn smoothie bowls, maar ik maak de granola het liefst zelf. Zo weet ik wat erin zit, want ik wil het graag zonder suiker, zoetstoffen en andere slechte e-nummers.

Deze granola is rijk aan vezels en gezonde vetten, dus een goede start van je dag. Ik kies zelf altijd voor biologische producten, zodat ik weet dat er zo min mogelijk schadelijke stoffen in de producten zit en dat het juist wel heel voedzaam is.

Het is heel makkelijk om te maken, dus waarom zou je het niet doen?

Ingrediënten

  • 250 g havervlokken
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g chiazaad
  • 50 g lijnzaad
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g walnoten
  • 100 g gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten)
  • 50 g kokosvlokken
  • 1 tl kaneel
  • Gember poeder naar smaak (kan pittig zijn)
  • ½ tl Speculaaskruiden
  • 75 ml ahornsiroop
  • 1 tl zout
  • 4 el kokosolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de over voor op 180 graden
  • Verwarm in een pannetje de kokosolie en ahornsiroop tot het vloeibaar is.
  • Doe het vuur uit en doe de rest van de ingrediënten in de pan. Roer alles goed door.
  • Doe bakpapier in een ovenschotel en verdeel het mengsel erop.
  • Doe het 25 minuten in de oven en roer alles tussendoor een keer om.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en laat het 45 minuten goed afkoelen. Nu pas gaat het goed knapperig worden namelijk.

Je kan de granola 3 maanden bewaren in een afgesloten pot.

Ik eet het zelf graag met een smoothie bowl of plantaardige yoghurt zoals de Abbot Kinney’s kokosyoghurt. Daar voeg ik dan vaak nog 2 dadels, blauwe bessen of een halve banaan aan toe.

Geniet ervan!

Heel veel liefs,

Li-Ann

www.li-ann.nl

www.stateofmindnetwork.com