Project Description


De 10 voordelen van Golden Milk

Sinds ik jaren geleden mijn eerste golden milk dronk, is het een van mijn favoriete drankjes. Ik post het regelmatig op mijn Instagram en krijg dan veel vragen over het recept. Dus bij deze, zodat iedereen van dit drankje kan genieten. Het smaakt erg lekker, zacht en toch kruidig en het is super gezond.

Kurkuma zorgt voor de gouden kleur en het wordt ook wel geelwortel genoemd. Het is super gezond! Het wordt al duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en wordt dan ook erg veel gebruikt in Indiase gerechten. Toen ik een paar weken in India was voor een yoga docenten opleiding, zat kurkuma werkelijk in alles dat we aten, het ontbijt, lunch, diner en zelfs in de thee. Ik dronk daar dan ook mijn eerste golden milk. Ik ben gek op masala en kerrie, wat beide rijk is aan kurkuma, dus vond dat totaal niet erg. Kurkuma is erg herkenbaar aan de kleur en als je de verse variant gebruikt zal je merken hoe erg het afgeeft op je handen, mes en snijplank. Ik gebruik daarom liever kurkuma poeder.

De voordelen van Kurkuma:

1. Curcamine is de werkzame stof van kurkuma. Het is een antioxidant die de cellen in je lichaam beschermt tegen schadelijke radicalen, het werkt ontstekingsremmend en is antibacterieel.

2. ‘Curcumine remt alle kenmerken van kanker zonder daarbij gezond weefstel aan te tasten en is daarmee en zeer bijzondere stof voor de behandeling van kanker’ aldus Het Nederlandse Fonds tegen Kanker.

3. Het heeft een positief effect op diabetes. Uit onderzoek blijkt dat bloedsuikerspiegels kunnen verbeteren en het kan zorgen voor gewichtsverlies.

4. Het kan als pijnstiller worden ingezet bij artritis en reuma.

5. Kurkuma helpt de lever bij het uitvoeren van al zijn functies, wat in deze tijd met veel gifstoffen erg belangrijk is.

6. Het heeft een positief effect op je humeur, door de aanmaak van serotonine en dopamine

7. Het is goed voor je brein en zorgt ervoor dat je geheugen en concentratie verbetert. Het kan zelfs Alzheimer helpen voorkomen.

8. Kurkuma bevordert de spijsvertering.

9. Het werkt ontgiftend en is daarom een belangrijk onderdeel van veel detox kuren. Zo ook van ‘The Vegan Switch’ waarmee ik zelf mensen coach.

10. Kurkuma gaat veroudering tegen door de werking van de antioxidanten.

Ingrediënten

(Voor 2 koppen)

  • 700 ml havermelk of amandelmelk
  • 2 tl kurkuma poeder
  • ½ tl gemalen kaneel
  • Mespuntje gemalen zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl kokosolie
  • 1 tl honing of ahornsiroop (optioneel) als laatste in het glas toevoegen om het zoeter te maken

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje, warm het op en roer af en toe. Giet het in de glazen, ga lekker zitten en geniet!

Liefs Li-Ann

www.kuzala.nl

www.stateofmindnetwork.com