Project Description

Vegan linzensoep

Deze vegan soep is heel vullend en voedend. Linzen zijn peulvruchten en zijn er in verschillende kleuren en maten. Linzen zijn rijk aan vitamines, mineralen, vezels, aminozuren en antioxidanten.

Ze zijn goedkoop en je kan ze gedroogd, in blik of glas krijgen. Omdat je in tegenstelling tot andere peulvruchten, niet eerst hoeft te weken, scheelt dat tijd en werk. Je kan ze direct na het afspoelen bereiden. Easy.

De voordelen van linzen

  1. Ze hebben een heel positief effect op de darmflora. Het is voeding die vooral de goede darmbacteriën erg lekker vinden en wat ze daardoor in leven houdt. Door de hoeveelheid vezels krijg je een detox effect.
  2. Ze verlagen de bloedsuikerspiegel, waardoor je minder kans hebt op laaggradige ontstekingen en diabetes.
  3. Ze zijn goed voor de gezondheid van het hart, omdat ze de slechte LDL-cholesterol verlagen en het goede HDL-cholesterol verhogen.
  4. Linzen zijn rijk aan eiwitten, wat het vooral voor veganisten en vegetariërs erg gewild maakt, omdat ze geen vlees eten.
  5. Ze bevatten veel B-vitamines die het zenuwstelsel beschermen.

Ingrediënten

(Voor 4 kommen soep)

  • 250 gr linzen
  • 2 tomaten
  • 300 gram wortels
  • 10 kleine aardappels of 1 grote zoete aardappel
  • 1 puntpaprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • ​1⁄2 tl kurkuma
  • Peper
  • Verse koriander
  • Citroen
  • Kokosolie of olijfolie

Bereiding

  1. Fruit in een grote soeppan de ui en knoflook in kokosolie
  2. Snij de paprika, aardappels wortels en tomaten in stukjes
  3. Spoel de linzen schoon in een zeef en doe deze samen met de tomaten, paprika, wortels en aardappels bij de uien en knoflook in de pan.
  4. Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma en peper toe.
  5. Zet het vuur laag en laat 30 minuutjes koken.
  6. Zet het vuur uit en mix alles met de staafmixer.
  7. Schenk de soep in kommen en serveer eventueel met verse koriander en citroen.

Eet smakelijk!

Liefs Li-Ann

www.li-ann.nl