Project Description

Noten-Bananen repen

Mijn nieuwe verslaving!! Oh wat ben ik blij met deze ontdekking! Ik wilde heel graag een gezonde snack maken zonder dierlijke producten en suiker. Een echt gezonde snack dus die je juist beter wél dan niet kan eten en die heel lekker is! Nou na wat experimenteren is het gelukt!

Ik heb het nu al een aantal keer gemaakt en dan word je er natuurlijk steeds sneller in, omdat je het recept dan uit je hoofd kent. Binnen 10 minuten staat de schaal in de oven en 50 minuten later zijn de lekkere repen klaar en ruikt je huis ook heerlijk!


Voordelen


  • Super lekker!
  • Vol gezonde vetten
  • Vol met vezels (waar je darmen heel blij van worden)
  • Geschikt als ontbijt of tussendoortje
  • Ook makkelijk om mee te nemen


Ingrediënten


  • 125 ml kokosolie (4 eetlepels)
  • 150 ml havermelk
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 2 rijpe bananen
  • 2 el (vers) gemalen lijnzaad (5 minuten geweekt in 5 el water)
  • 2 el chiazaad
  • 2 el kokosvlokken
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 handjes gemengde noten (bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen, cashewnoten, pecannoten en walnoten)
  • 150 gram havermout
  • 8 gehakte dadels (zonder pit)
  • 125 gram speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout


Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de kokosolie in een ruime pan (waar straks de rest bij kan). Wanneer het is gesmolten zet je het vuur uit.
  3. Doe de havermelk, ahornsiroop/honing, lijnzaad en chiazaad in de pan bij de kokosolie en roer het goed door met een lepel.
  4. Doe de havermout, het meel, bakpoeder, kaneel en zout ook erbij in de pan. Roer opnieuw alles goed door.
  5. Snij de banaan en de dadels in plakjes en doe deze ook in de pan.
  6. Voeg de overige ingrediënten ook toe aan het beslag. Het is een dik beslag, dus zorg dat je alle ingrediënten goed mengt.
  7. Leg bakpapier in de ovenschotel of cakevorm en giet het beslag erin. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel en versier eventueel de bovenkant met wat noten en/of havermout.
  8. Doe de ovenschotel ongeveer 50 minuten in de oven op 180 graden. Je kunt de gaarheid testen door een tandenstoker in de repen te steken. Als de tandenstoker er schoon uit komt, dan is het noten/bananenbrood gaar. Als je het lekker vindt als het brood nog een beetje klef is, dan kan is 45 minuten in de oven genoeg.
  9. Laat het afkoelen en maak er eventueel leuke pakketjes van door het brood in repen te snijden en er een papiertje en touwtje omheen te doen. Het is trouwens ook heerlijk om al een stuk te eten als het nog een beetje warm is 😉

Heel veel succes en geniet ervan!

Ik ben erg benieuwd of jij de noten-bananen repen net zo lekker vindt, dus ik zou het super leuk vinden als je me tagt of een berichtje stuurt 🙂

Heel veel liefs,

Li-Ann

www.li-ann.nl

www.stateofmindnetwork.com